KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 19 June 2022 – KHC Play Along 24×7

SonyLiv KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 19 June 2022: Play with Kon Honar Crorepati Season 3 and win daily cash prizes or other prizes.

This is the 3rd season of Kon Hona Crorepati (KHC) which started on June 6, 2022. You can also play KHC play every night at 9pm to get a chance to sit on the hot seat.

Season 14 of KBC Kaun Banega Crorepati 19th june will start soon. Until then play KHC and win cash prizes, KHC audience passes, laptops, tablets, smartphones, speakers and gift vouchers.

We have shared below correct KBC Questions answers. Play quizzes and win cash prizes every day. You can play KHC offline quiz in Marathi or English.

KBC Marathi Offline Quiz Answers Overview

Name of QuizKBC Marathi Offline Quiz
Questions BaseGeneral Knowledge
Quiz price₹1000 daily cash
Quiz Date19 june 2022
total price1 Lakh + Prizes
Available onSonyliv App Only

How To Play KHC Kon Honar Crorepati Offline Quiz

1) Click on the link below and download or update the Sony Live app.

2) Open the app, log in to your account and find the KHC Quiz banner.

3) You will get 100 marks for each correct Kon Hoonar Crorepati Offline Quiz answer, total 1000 marks per day.

4) You will have to play ‘KHC Play Along’ every Monday to Saturday at 9pm with 24 * 7 quiz.

5) You can check the prizes won in the ‘My Earnings’ section.

Also Read:- Google Play Gift card

Coin Master Free Spins Link For Today

KBC Offline Quiz Answers Today 19th June 2022 win Rs 1000 daily cash

Q1) Which was the first Indian film to be nominated for the Oscars?

Answer: Mother India

Q2) In which year was C.V. Raman awarded with the Nobel Prize for Physics?

Answer: 1930

Q3) In which field is the ‘Pulitzer Prize’ awarded?

Answer: Journalism

Q4) On which theory is the Rutherford’s model based on?

Answer: Nuclear Theory

Q5) In 2017, Bharatiya Mahila Bank was merged with which bank?

Answer: SBI

Q6) Which Indian state has the smallest land area?

Answer: Goa

Q7) Which of these soils found in India is of volcanic origin?

Answer: Black Soil

Q8) Where was the first Buddist council held?

Answer: Rajgriha

Q9) Who was the author of the book ‘Ain-i-Akbari’ ?

Answer: Abul Fazl

Q10) Who was known as the ‘Grand Old Man of India’?

Answer: Dadabhai Naoroji

Kon Honar crorepati 12th june 2022

Q1. Bhandardara dam is constructed on which river?

Answer: Pravara

Q2. Which country is known as the coffee pot of the world?

Answer: Brazil

Q3. After which former PM four Himalayan peaks were named?

Answer: Atal Bihari Vajpayee

Q4. The autobiography ‘Long Walk to Freedom’ is written by?

Answer: Nelson Mandela

Q5. In which year was the ‘Saubhagya’ yojana launched in India?

Answer: 2017

Q6. Who is known as the Father of Communal Electorate in India?

Answer: Minto

Q7. Which country launched the Inmarsat-6 F1 communication satellite?

Answer: Japan

Q8. Which was the first bank to introduce ATM in India?
Answer: HSBC

Q9. Who received the first Lata Deenanath Mangeshkar Award?

Answer: Narendra Modi

Q10. What is considered as one of the first signs of Vitamin A deficiency?

Answer: Night Blindness

Kon Honar crorepati 12th june 2022

Q1: Which is the national river of India?

Answer: Ganga

Q2: Kathak is the classical dance of which state?

Answer: Uttar Pradesh

Q3: When was GSAT-11 launched in space?

Answer: 5 December 2018

Q4: When did the first world war start?

Answer: 1914

Q5: Who was the first Indian female doctor?

Answer: Anandibai Joshi

Q6: Who is known as the father of Indian Cinema?

Answer: Dadasaheb Palke

Q7: Who wrote the play ‘Tritiya Ratna’?

Answer: Jyoyibha Phule

Q8: How many fundamental rights does the Constitution of India guarantee?

Answer: 6

Q9: In which city is the Golden Temple situated?

Answer: Amritsar

Q10: In 1930, from where did Mahatma Gandhi start the Civil Disobedience Movement?

Answer: Sabarmati

Kon Hoonar Crorepati Offline Quiz answers 10 june

Q1) Which is the highest peak of Nilgiri Mountains?

Answer: Doddabetta

Q2) In which year was the state of Maharashtra officially formed?

Answer: 1960

Q3) Which of these is the India’s only active volcano located in Andaman and Nicobar islands?

Answer: Bareen Island

Q4) On World Wetland day 2022 which of these place was announced as Ramsar Site?

Answer: Bakhira Wildlife Sanctuary

Q5) Who authored the book Poverty and Unbritish rule in India?

Answer: Dadabhai Naoroji

Q6) Who was first Governor General of India in the year 1833?

Answer: Lord William Bentick

Q7) On which river is Hirakud dam built?

Answer: Mahanadi

Q8) Which district has the lowest population in Maharashtra?

Answer: Sindhudurg

Q9) Which gas is not a part of green house gases?

Answer: Oxygen

Q10) When is the women’s day celebrated?

Answer: 8th March

KBC Marathi Quiz Answers 9 june 2022

Q1) In which year was Project Crocodile started?

Answer: 1975

Q2) In which year did Vasco da Gama arrive in India?

Answer: 1498

Q3) Who was the first President of United States of America?

Answer: George Washington

Q4) In which state was the world’s first thermal battery plant inaugrated?

Answer: Andhra Pradesh

Q5) Who wrote the book “Wealth of Nations”?

Answer: Adam Smith

Q6) When was the first National Population Policy started?

Answer: 1976

Q7) Where is Shalimar garden situated?

Answer: Jammu & Kashmir

Q8) Who was the first Jain Tirthankara?

Answer: Rishabhanatha

Q9) Which channel seperates Andaman & Nicobar Islands from each other?

Answer: 10 Degree Channel

Q10) Which city is also known as Pink city in India?

Answer: Jaipur