Flipkart Beat the Genius Quiz Answers Today 24 July 2021

Flipkart Beat The Genius Answers Today 24 July

Flipkart Beat The Genius Answers 24 July 2021 Today. Play Flipkart Beat The Genius Quiz Today Win Super Coins, Rewards, Gems and Gift Vouchers and Redmi Headphones Everyday.

Flipkart Beat The Genius Quiz 24th July is live Check Correct five Questions Flipkart Answers Today from Here.

If You Are Searching For Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 24 July 2021 Season EP 1 To 28, Then You are on Right Website. We Have Given All latest Flipkart Quiz with Answers Given Below.

Always Search On Google for Flipkart Daily Quiz Answers Govijobs to get Latest Quiz Answers. The Flipkart Quiz Game start on 24 July 2021 at 12:00 am and till running on 24th July at 11:59 pm.

Quiz Answers

Flipkart Beat The Genius Quiz Today Overview

Quiz NameFlipkart Beat The Genius
Contest Date24 July 2021
PrizeWin Redmi Headphones
Quiz Time12 Am to 12 Pm
Available OnFlipkart App Game
No. Of Winners1000
Winners Announcement15 days

How to Play Flipkart Beat The Genius Quiz 24 July 2021

  • Stage 1 : First Open Flipkart App and Sign In then Scroll Down.
  • Stage 2 : Find and Open Game Section from bottom of the app Beat The Genius Quiz.
  • Stage 3 : Click On ‘Flipkart Beat The Genius’ there will be Total 5 questions Based On General Knowledge.
  • Stage 4: Check Correct Answers From Here and Win Prizes. Winners are select from lucky draw.

Other Flipkart Today Answers

Amazon Quiz Answers Today Win Prizes

Flipkart Beat The Genius Answers Today 24 July 2021

(Update Time on 12.02 am Stay Connect With Us and Join Telegram Channel for Fastest Flipkart Answers Today )

Flipkart Beat The Genius Answers Today

EP 28 – The City Of Lakes

Q1: On Which Lake Would You Find The Lake Palace In Udaipur

Answer 1: Pichola

Q2: Neerja Bhanot The Flight Attendant Killed By Terrorists Worked For Which Airline?

Answer 2: Pan Am

Q3: Karsanbhai Patel Is Best Known As The Founder Of Which Company?

Answer 3: Nirma

Q4: In The Mahabharata Which Son Of Shantanu And Ganga Took Up The Name Bishma?

Answer 4: Devavrata

Q5: At The 1956 Melbourne Olympics Who Became The First Asian To Score A Hattrick In Olympics Football

Answer 5: Neville D’Souza

EP 27 – Bhaag Milkha Bhaag

Q1: The Experimental Township Auroville In Tamil Nadu Is Dedicated To Whose Vision?

Answer 1: Sri Aurobindo

Q2: In 1964 Which Indian Origin Entrepreneur Founded The Audio Equipment Company Bose Corporation?

Answer 2: Amar Bose

Q3: Ashutosh Gowariker’s ‘Panipat’ Tells The Story Of Which Maratha Commander Who Lost The Third Battle Of Panipat?

Answer 3: Sadashiv Rao Bhau

Q4: In Which Event Did Mikha Singh Miss Out On An Olympic Medal By Less Than A Second?

Answer 4: 400 M

Q5: The Last Known Members Of Which Animal Species In India Was Shot By Maharaja Of Koriya In 1947?

Answer 5: Asiatic Cheetah

EP 26 – The Raman Effect

Q1: In 2013 Which Rapper And Musician Released The Song ‘Blue Eyes’?

Answer 1: Yo Yo Honey Singh

Q2: Which Best-Selling Book By Chetan Bhagat Tells The Story Of ‘Hari’, ‘Ryan’ And ‘Alok’?

Answer 2: Five Point Someone

Q3: In 2010 Who Designed The Indian Rupee Symbol?

Answer 3: D Udaya Kumar

Q4: India Celebrates National Science Day On February 28 To Mark What Occasion?

Answer 4: Discovery Of Raman Effect

Q5: During The First World War Indian Soldiers Posted At Which City Mutinied In 1915?

Answer 5: Singapore

EP 25 – Unity In Diversity

Q1: What Day Is Observed In India On Sardar Patel’s Birth Annivesary On 31st October?

Answer 1: National Unity Day

Q2: In 2009, Which Indian Poet-Lyricist Won The Oscar For ‘Best Original Song’?

Answer 2: Gulzar

Q3: Which Indian City Was Declared A UNESCO World Heritage Site In 2019?

Answer 3: Jaipur

Q4: Which Animal Is The Primary Diet Of The King Cobra?

Answer 4: Snake

Q5: Which Biologist Of Indian Origin Won The Nobel Prize In Chemistry In 2009?

Answer 5: Venki Ramakrishnan

EP 24 – Gangs Of Naxalbari

Q1: Who Has Made The Highest Individual Score For India In An ODI World Cup Final?

Answer 1: Gautam Gambhir

Q2: Which Member Of Parliament Won The 2019 Sahitya Akademi Award In English For His Work ‘An Era Of Darkness’?

Answer 2: Shashi Tharoor

Q3: The Word Naxalite Comes From The Village Of Naxalbari Located In Which State?

Answer 3: West Bengal

Q4: What Term In Indian Business Did Deepak Mohoni Coin?

Answer 4: Sensex

Q5: In The Ramayana, Under Whose Supervision Was The Bridge To Lanka Build?

Answer 5: Nala

EP 23 – From London To Paris

Q1: The Alphonso Mango Was Named After An Explorer From Which Country?

Answer 1: Portugal- C

Q2: In The Mahabharata Who Narrates The Events Of The Kurukshetra War To The Blind Dhritarashtra?

Answer 2: Sanjaya- A

Q3: Which Puducherry-Born Hollywood Director Has Received A Padma Shri In 2008?

Answer 3: M Night Shyamalan- C

Q4: In Which Country Did The Indian Men’s Cricket Team Win Its First Overseas Test Series?

Answer 4: New Zealand- A

Q5: 1829 Which Governor General Of India Banned The Practice Of Sati?

Answer 5: Lord Bentinck – A

EP 22 – Howdy Modi?

Q1: Which Was The First Bollywood Movie For Which AR Rahman Composed Music?

Answer 1: Rangeela – D

Q2: In Which State In The USA Was The Howdy Modi Event Held?

Answer 2: Texas – B

Q3: From Which Company Did The Tatas Buy Jaguar Land Rover?

Answer 3: Ford – B

Q4: A Writer In Which Language Won The First Even Jnanpith Award?

Answer 4: Malayalam – D

Q5: In The Ramayana Whose Real Name Was Nemi?

Answer 5: Dasaratha – A

EP 21 – India’s Own Shakespeare

Q1: Which Indian Super League Team Has Sunil Chhetri Played For Since 2013?

Answer : Bengaluru FC – D

Q2: Vishal Bharadwaj’s ‘7 Khoon Maaf’ And ‘The Blue Umbrella’ Are Based On The Works Of Which Author?

Answer : Ruskin Bond – A

Q3: Who Was The First Indian Soldier To Attain The Rank Of Field Marshal?

Answer : SHFJ Manekshaw – B

Q4: The Campus Of Which Of These Institutions The First Of Its Kind Served As An Airbase For US Troops During World War II?

Answer: IIT Kharagpur – A

Q5: In Hindu Mythology, What Did King Bhagiratha Bring Down From The Heavens Through Penance?

Answer : Ganga – B

EP 20 – The Masalas Of Chettinad

Q1: Chettinad And Kongunad Are Cuisines Native To Which Indian State?

Answer: (A) Tamil Nadu

Q2: Who Was The First Indian To Win A Grand Slam Title In Tennis?

Answer: (D) Mahesh Bhupathi

Q3: Which King Was Responsible For The Construction Of The Vijaya Stambha In Chittorgarh?

Answer: (B) Maharana Kumbha

Q4: Which City Was Mahatma Gandhi At On The Night When India Became Independent?

Answer: (D) Kolkata

Q5: The Karnataka Khadi Gramodyago Samyukta Sangha In Hubli Is Famous For Producing What?

Answer: (C) National Flag

EP 19 – Tirupati Laddu

Q1: The 2016 Film Film Rustom Akshay Kumar’s Character Is Loosely Based On Which Indian Naval Officer Who Was Part Of A Landmark Case?

Answer 1: KM Nanavati – A

Q2: Which GI-Tagged Sweet Dish

Answer 2: Laddu – B

Q3: In Which Town Was Dr. Ambedkar Born In 1891?

Answer 3: Mhow – B

Q4: Under Whose Captaincy Did The Indian Women’s Cricket Team Play First Test Match?

Answer 4: Shantha Rangaswamy – D

Q5: Which Country’s President Was The Chief Guest For India’s First Republic Day Parade?

Answer 5: Indonesia – A

EP 18 – The Real Bahubali

Q1: In Which State Is The 57ft High Gomateshwar Statue Of Bahubali?

Answer: Karnataka – C

Q2: India Air Forces Motto Nabha Sparshan Deeptam Is From Which Holy Text?

Answer: Bhagavad Gita- A

Q3: Which Indian Sportsman Has Written A Memoir A Shot At History?

Answer: Abhinav Bindra – C

Q4: Who Created Border Line That Partitioned India And Pakistan?

Answer: Cyril Radcliffe – D

Q5: The Vikramasala Sanctuary In Bihar Is Dedicated To Which Creature?

Answer: Dolphin – C

EP 17 – Sholay In Filmfare

Q1: Which Company Owns The TikTok App Which Was Banned In India?

Answer 1: ByteDance – A

Q2: In The Ramayana Whose Bow Does Rama Break To Win Sita’s Hand?

Answer 2: Shiva – C

Q3: Which Sports Is The First Individual Olympic Medalist From Independent India?

Answer 3: KD Jadhav – A

Q4: Which Is The Only Filmfare Award Sholay Won In Spite Of Being A Blockbuster?

Answer 4: Best Editing – D

Q5: Which Kingdom Fell Into Ruin After Its Defeat At The Battle Of Talikota In 1565?

Answer 5: Vijayanagara – C

EP 16 -India’s T20 Debut

Q1: What Plane Was Wing Commander Abhinandan Varthaman Flying When It Was Shot Down?

Answer 1: MiG 21 – A

Q2: Kushinagar Where Buddha Is Said To Have Attemped Mahaparinirvana Is Locate In Which State?

Answer 2: Uttar Pradesh – D

Q3: Who Captained The Indian Men’s Cricket Team In Their First Ever T20 International?

Answer 3: Virender Sehwag- C

Q4: Which Indian Company Was Founded By A Man Named SK Burman In 1884?

Answer 4: Dabur – D

Q5: In Which Present-Day Country Was PM Lal Bahadur Shastri When He Passed Away?

Answer 5: Uzbekistan – D

Flipkart Beat The Genius Answers 29 June

Q1: On The Occasion Of Which Festival Were People Gathered In Jallianwala Bagh When British Troops Fired Upon Them?

Answer 1: Baisakhi

Q2: Which Is The Largest Union Territory In India By Area?

Answer 2: Ladakh

Q3: Who Is The Only Indian To Have Scored A Century In The USA In International Cricket?

Answer 3: KL Rahul

Q4: Which Organisation Was Originally Located In The Chamber Of Princes In The Parliament Before Moving To Its Own Premises In 1958?

Answer 4: Supreme Court

Q5: Neither Roses Nor Thorne Is An Autobiography Of Which Supreme Court Judge Who Was A Presidential Candidate Who Lost To Gianit Singh?

Answer 5: HR Khanna

EP 14 – Oscars To Mother India?

Q1:What Is The Indian Movie To Make It Oscar As Best Foreign Language Movie

Answer 1: Mother India – C

Q2: In Which City Is The Headquarters Of Isro Located

Answer 2: Bengaluru – B

Q3: Which Is The Only Country Where India Never Won A Test Series

Answer 3: South Africa – C

Q4: Where Would You Go To See The Mahatma Gandhi Marine National Park?

Answer 4: Andaman & Nicobar – B

Q5: Which 2000 Year Old Form Of Sanskrit Theatre Is Near To Kerala?

Answer 5: Koodiyattam – A

EP 13 – IPL Special

Q1: Anustup And Gayathri Are Two Of The Seven Horses Drawing The Chariot Of Which God In Hindu Mythology?

Answer 1: Surya – C

Q2: In Which City Can You Find The Sree Padmanabhaswamy Temple Known For The Treasures In Its Vaults?

Answer 2: Thiruvananthapuram – B

Q3: Which Was The First Indian Company To Be Listed On Nasd

Answer 3: Infosys – D

EP 12 – Master Blaster Special

Q1: Where Is The Sulabh International Museum Of Toilet Located?

Answer: New Delhi

Q2: Who Defeated Empeoro Humayum And Took Control Of The Mughal Empire?

Answer: Sher Shah Suri

Q3: In Which City Did Sachin Tendulkar Hit The First Double Century In Men’s ODI Cricket?

Answer: Gwalior

Q4: In 1995 What Historic First In India Took Place Between Jyoti Basu And Union Minister Sukh Ram?

Answer: First Mobile Phone Call

Q5: In The Mahabharata Who Was The Only Son Of Dhritarastra To Survive The Kurukshetra War?

Answer: Yuyutsu

Flipkart Beat The Genius Quiz requirements

  1. Age of Participants must be minimum 18 Years.
  2. Participants Must have Flipkart account and log in using the same account.
  3. The Flipkart daily quiz is only available on the mobile app and not through the Flipkart web.
  4. The Quiz running every day.
  5. Winners are announced within 15 days from the date of participation and the same can be viewed under the Gems and Rewards section in the app.

We Hope You Like This Articles and Will Win Quiz Prize Best Of Luck.